Plan een Mindfulness Workshop voor werknemers tijdens de World Mental Health Week (9-13 oktober)

Datum

Wereldwijd neemt de aandacht voor geestelijke gezondheid toe, en terecht. In de moderne wereld worden we dagelijks geconfronteerd met een overvloed aan stressfactoren, zowel op het werk als in ons persoonlijke leven. Het is dan ook van groot belang om aandacht te besteden aan onze mentale gezondheid. Om deze bewustwording te vergroten, vindt de World Mental Health Week plaats van 9 tot 13 oktober. Een geweldige gelegenheid om als werkgever proactief bij te dragen aan het welzijn van jouw werknemers. In deze blog geven we aandacht aan het plannen van een mindfulness workshop voor werknemers tijdens deze speciale week.

Waarom een Mindfulness Workshop?

Mindfulness is een bewezen methode om stress te verminderen, de concentratie te verbeteren en algemeen welzijn te bevorderen. Het is een praktische en effectieve manier om werknemers te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen van het moderne werkleven. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om een mindfulness workshop te organiseren:

 1. Stressvermindering: Werknemers worden vaak geconfronteerd met deadlines, hoge verwachtingen en druk. Mindfulness helpt hen stress te verminderen en beter om te gaan met deze uitdagingen.
 2. Verbeterde concentratie: Een betere concentratie leidt tot efficiƫnter werken en hogere productiviteit.
 3. Emotioneel welzijn: Mindfulness helpt werknemers beter om te gaan met emoties en stressvolle situaties, wat resulteert in een positievere werkomgeving.

Stappen bij het Plannen van de Workshop:

 1. Doelstellingen bepalen: Bepaal wat je wilt bereiken met de mindfulness workshop. Wil je stress verminderen, de teamspirit versterken of ‘gewoon’ een gezondere werkomgeving bevorderen?
 2. Selecteer een deskundige: Wij hebben ervaren mindfulness-instructeurs om de workshop te leiden. Zij bieden geschikte technieken en oefeningen aan.
 3. Datum en locatie: Kies een geschikte dag tijdens de World Mental Health Week en een rustige, comfortabele locatie binnen jouw bedrijf. Er zijn ook mogelijkheden om de workshop digitaal te verzorgen.
 4. Communiceer: Laat je werknemers ruim van tevoren weten over de workshop. Leg uit waarom het belangrijk is en moedig deelname aan.
 5. Workshopprogramma: Wij verzorgen een gebalanceerd programma met meditatieoefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness-oefeningen.
 6. Feedback verzamelen: Na de workshop, verzamelen we feedback van de deelnemers om te evalueren wat goed werkte en waar verbeteringen nodig zijn.

Voordelen voor Werknemers:

Het plannen van een mindfulness workshop tijdens World Mental Health Week kan aanzienlijke voordelen opleveren voor uw werknemers:

 1. Stressverlichting: Werknemers leren stress beter te beheersen, wat kan leiden tot een meer ontspannen werkomgeving.
 2. Betere werkprestaties: Verbeterde concentratie en emotionele stabiliteit kunnen leiden tot verbeterde werkprestaties.
 3. Teambuilding: Samen deelnemen aan de workshop kan de teamgeest versterken en de onderlinge relaties verbeteren.
 4. Verhoogde moraal: Werknemers zullen waardering voelen dat hun werkgever om hun geestelijke gezondheid geeft, wat de algehele moraal kan verhogen.

Het plannen van een mindfulness workshop is een geweldige manier om uw betrokkenheid bij het welzijn van jouw werknemers te tonen en tegelijkertijd de prestaties op de werkplek te verbeteren. Geestelijke gezondheid moet altijd een prioriteit zijn, en de World Mental Health Week biedt een uitstekende gelegenheid om actie te ondernemen.

Door te investeren in het mentale welzijn van jouw werknemers, investeer je in een gezondere, gelukkigere en productievere werkplek. Grijp deze kans aan om jouw werknemers te ondersteunen en jouw bedrijf te laten bloeien.

Meer
artikelen

Scroll naar boven