Wat is stoelmassage voor bedrijven eigenlijk?

Datum

stoelmassage vitalitypro

Die vraag krijgen we nog wel eens. Want het is lang niet altijd duidelijk wat het nu precies inhoudt, hoe het in z’n werk gaat en wat je er van kan verwachten.

In deze post gaan we er dieper op in, zodat jij na het lezen ervan een duidelijker beeld erbij hebt en misschien wel de inspiratie hebt opgedaan om stoelmassage op jouw werkplek te introduceren!

Wat is Stoelmassage ?

Stoelmassage is een vorm van massagetherapie die wordt uitgevoerd terwijl de cliënt in een speciaal ontworpen stoel zit. Het wordt gebruikt op de werkplek als een manier om werknemers een gemakkelijke en effectieve vorm van stressverlichting en ontspanning te bieden. Tijdens een stoelmassage zal de massagetherapeut zich meestal concentreren op de nek, schouders, rug en armen van de werknemer, met behulp van verschillende technieken zoals kneden,drukken en strekken. Stoelmassagesessies duren doorgaans tussen de 20 en 30 minuten en kunnen helpen de bloedsomloop te verbeteren, spierspanning te verminderen en een algemeen gevoel van welzijn te bevorderen.

Waar is een stoelmassage goed voor?

Stoelmassage kan werknemers verschillende voordelen bieden, zoals:

verminderd-stress

1) Verminderde stress en spanning: Stoelmassage helpt stress en spanning te verminderen door de spieren te ontspannen en een gevoel van kalmte te bevorderen.

betere-bloedsomloop

2) Verbeterde bloedsomloop: de massage stimuleert de bloedtoevoer naar de spieren, wat de bloedsomloop kan verbeteren en werknemers kan helpen zich energieker te voelen.

verminderd-spier-spanning

3) Verminderde spierspanning en pijn: Stoelmassage kan helpen om spierspanning en pijn in de nek, schouders en rug te verlichten, die kunnen worden veroorzaakt door urenlang zitten of repetitieve bewegingen.

medewerkers-imuun-booster

4) Versterkt immuunsysteem: Regelmatige massage kan helpen het immuunsysteem te verbeteren door het lymfestelsel te stimuleren en de productie van witte bloedcellen te verhogen.

verhoogt-productiviteit-medewerkers-resultaten

5) Verhoogde productiviteit: Door stress te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en spierspanning en -pijn te verlichten, kan stoelmassage werknemers helpen zich meer gefocust, alert en productief te voelen.

Hoe gaat stoelmassage in z’n werk?

Stoelmassage is simpel om in te zetten op het werk. De masseur komt met alle benodigde materialen naar het kantoor. Een speciaal ontworpen stoel wordt gebruikt voor deelnemers om plaats op te nemen. Hij/zij behandelt kritieke delen van het bovenlichaam: rug, schouders, nek en armen met drukpuntmassage en stretches. De stoelmassage behandeling duurt 20 minuten per persoon of langer.

Wat kun je van onze stoelmassage verwachten?
Expert massage therapeuten 
8+ jr ervaring in de zakelijke dienstverlening
Maatwerk behandelingen
Persoonlijk ergonomisch advies
Coaching bij fysieke klachten
De Massage pakketten

Je kunt kiezen uit een dagmassage pakket, een week, 6 maanden of gelijk een heel jaar. Hoe meer massages je boekt hoe meer voordeel je krijgt!

Lees meer over de pakketten op onze stoelmassage pagina Stoelmassage pakketten

Meer
artikelen

Scroll naar boven