Start de dag met 3 minuten meditatie

Datum

Ga ergens zitten waar je comfortabel bent en waar je niet gestoord zult worden. Je kunt je ogen sluiten als dat prettig voor je is, of een zachte focus houden. Bij voorkeur op een plek voor je op de grond. Laten we beginnen.

Begin door bewust je zithouding op te merken. Voel de stoel of de ondergrond onder je lichaam. Plaats je handen ontspannen op je knieƫn of in je schoot. Adem diep in en adem langzaam uit, waarbij je alle spanning in je lichaam loslaat.

Laten we nu onze aandacht richten op de ademhaling. Voel hoe de adem vanzelf in en uit stroomt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Volg de adem terwijl hij diep je lichaam in stroomt en vervolgens weer naar buiten.

Als je merkt dat je gedachten afdwalen, breng dan zachtjes je aandacht terug naar je ademhaling. Denk niet te veel na over je gedachten, maar observeer ze gewoon en laat ze voorbijgaan, zoals wolken aan de hemel.

Laat elke inademing en elke uitademing je helpen om dieper te ontspannen. Voel de rust in je lichaam groeien met elke ademhaling. Laat alle spanning en zorgen los.

We hebben nog een minuut over. Blijf je ademhaling volgen en blijf in het moment. Dit is jouw tijd om te ontspannen en te verfrissen.

(1 minuut stilte)

Nu, langzaam beginnen terug te keren naar het hier en nu. Begin met je vingers en tenen te bewegen, strek je armen en rek je uit. Als je er klaar voor bent, open je voorzichtig je ogen.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor deze 3-minuten meditatie. Ik hoop dat je je nu meer ontspannen en verfrist voelt. Neem deze rustige staat van bewustzijn mee in de rest van je dag.

Meer komen te weten over onze meditatie lessen?: vitalitypro.nl/meditatie

Meer
artikelen

Scroll naar boven