Coaching

Life coaching vitalitypro

Life coaching

Sta je tegenover een uitdaging of vraagstuk waarop je zelf geen antwoord hebt? Voel je dat je ‘vast’ zit? Wil je hulp hierbij?

Een coaching gesprek kan dan helpen.

Een goede coach schept rust, ruimte en helderheid zodat jouw unieke antwoorden op de voorgrond kunnen komen.

Aan de hand van die (nieuwe) antwoorden ga je samen met de coach haalbare doelen stellen. Je eigen vermogen tot ontwikkeling en groei staan centraal en worden geboost.

Lees hieronder verder of neem contact op voor een oriëntatie gesprek met Bram.

Doorlooptijd

Elk coaching gesprek duurt 90 minuten, Het traject heeft een gemiddelde doorlooptijd van 18 weken.

Vraag bij ons na over de opties en mogelijkheden. We zijn er voor je!

Een overzicht

Stel je denkt eraan om een coaching traject te beginnen. Wat kun je dan verwachten? Hoe ziet het eruit? Hieronder staat een beschrijving hoe wij te werk gaan.

life coaching van VitalityPro maakt gebruik van mindfulness technieken om het coachproces te ondersteunen

De vorm

Coaching ondersteunt door mindfulness.

Wat heeft mindfulness te maken met coaching? vraag je je misschien af. Wat ons betreft heel veel. Mindfulness heeft zich namelijk meer dan bewezen in het creëren van een voedingsbodem voor introspectie, zelfinzicht en zelftraining. Veel ziekenhuizen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg werken samen met Mindfulness-trainers. De MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) zijn veelvuldig gebruikte trainingen. Onze coaching is gebaseerd op de MBSR-praktijk.

VitalityPro linkt Mindfulness met coaching

Coaching gesprekken zijn van waarde omdat ze jou helpen op onderzoek te gaan naar wat jou motiveert en naar wat je wilt bereiken, maar ook omdat ze helpen scherp krijgen wat jouw sterke kanten en valkuilen zijn. Gedachten, gevoelens en overtuigingen staan vaak in de weg van helder en vrij kijken naar wat we écht nodig hebben. Mindfulness technieken helpen om ruimte te creëeren tussen wat je werkelijk voelt en wilt én de maalstroom van gedachten en overtuigingen. Wij vinden het daarom zeer waardevol om het element van mindfulness; aandacht in het hier en nu, toe te voegen aan onze coachings.

Hoe gaat dat in z’n werk?

In de gesprekken zullen wij jou begeleiden met behulp van mindfulness oefeningen om zo nog preciezer te kunnen identificeren welke volgende stappen jij wilt zetten. Deze vorm van coaching vereist intentionaliteit. Daarom zullen we je vragen om te oefenen, te oefenen en te oefenen. Het zal hard werken zijn aan jezelf, maar met een concrete en tastbare uitkomst die je verder zal helpen.

Precies wat je wilt, toch?

coaching van vitalityPro zorgt voor een glimlach op je gezicht

Een voorbeeld coaching traject

InTAke

Tijdens de eerste ontmoeting maak je kennis met de coach en verwoord je je verzoek tot ondersteuning. Dit gesprek dient ook als ‘feel good’ check.

Vanaf het moment dat jij en de coach elkaar ontmoeten wordt een setting van vertrouwelijkheid, veiligheid, gelijkwaardigheid en integriteit gevormd. De inhoud van de gesprekken worden met niemand gedeeld, de cliënt is vrij om te delen wat hij / zij wil.

Feel Good

Het ‘goed voelen’ moet van beide partijen komen en wordt expliciet benoemd aan het einde van de intake. Als de intake niet tot een vervolg leidt, zijn er geen kosten verbonden aan de intake. Als de coaching wordt voortgezet, schuift deze intake door en wordt als eerste coaching aangemerkt binnen het stappenplan.

1e Gesprek

In deze eerste coaching wordt verder aandacht besteed aan de vraag ter ondersteuning. Je wordt uitgenodigd om deze vraag verder te verdiepen, omdat dit zal de basis gaan vormen voor de verdere gesprekken. De coach zal een eerste meditatie oefening inbrengen. Hieruit zullen aanvullende inzichten ontstaan. Het gesprek eindigt met een reflectie en huiswerkopdracht.

gesprek 2 & 3

Je bent nu hard aan het werk. De hulpvraag wordt verder uitgewerkt en je oefent je in de mindfulness vaardigheden die hierbij ondersteunen. Het bijbehorende ‘huiswerk’ wat van je verwacht wordt, wordt goed met je doorgesproken. 

4e gesprek

Deze coaching staat in het teken van ‘het nu naar de toekomst’, want het draait om: wat zijn jouw wensen / dromen / doelen in het privé- en werkleven en hoe kun je die behalen?

5e Gesprek (slot)

Verankeren van wat je geleerd hebt. In de laatste coaching kijkt je terug op het volledige traject. Wat was je ervaring? Wat waren momenten van inzicht en verandering? Wat ga je vasthouden?

Werkomgeving

Wij geven de voorkeur aan een externe rustige omgeving. Wij verzorgen een gepaste ontmoetingsplek binnen een van de vestigingen van het Coachhuis.